Begin 2010 is het zover, dan staat de Fiat 500C bij de dealer. Prijzen volgen in een later stadium, maar de importeur weet wel al te melden dat er een versie komt met A-label, die in de 14 procent bijtellingscategorie valt.
 
De 500 met roldakje zou plaats moeten bieden aan vier personen mét bagage. Tja, wat verstaat de fabrikant onder bagage? Een paar handtasjes wellicht, want de bagageruimte meet een inhoud van 182 liter. De kap is opgebouwd uit meerdere lagen stof waardoor de 500C qua comfort niet zou onderdoen voor de dichte versie. Het dak kan bovendien tot een snelheid van 60 km/u bediend worden.
 
Voor de aandrijving is keuze uit drie motoren, een 1.2 (69 pk) een 1.4 (100 pk) en een 75 pk sterke 1.3 diesel. De Dualogic-transmissie, oftewel een gerobotiseerde versnellingsbak is tegen meerprijs op de benzine-uitvoeringen te bestellen, net als een start-/ stopsysteem. Vink je beide opties aan voor de 1.2 dan ben je volgens de overheid goed bezig (110 gr/km CO2) en hoef je ‘maar’ 14 procent bijtelling te betalen.

Reacties

Meer van TopGear