Fiat blijft de 500-familie lekker uitbreiden, en niet naar onderen. We leven niet eens in de buurt van 1 april, en dit is geen grap: de nieuwste 500 is een zevenzitter. Een zevenzitter!

Hij heet niet 600 Multipla – dat zou historisch verantwoord zijn, maar het getal 600 zegt niemand iets en die andere naam heeft helaas in de jaren '90 (en nogmaals in het afgelopen TopGear-seizoen…) een onherstelbaar nare bijsmaak gekregen. Dus is Fiat op de proppen gekomen met de volgende klinkende aanduiding: 500L Living. Uit te spreken met Italiaanse tongval.

Maar de creativo's waren daarmee nog niet klaar: de 500L Living heeft zelfs een eigen segment toegewezen gekregen. Namelijk dat van de MPW. Wat dit betekent? Magic Purpose Wagon. Is dat de geur van te lang gefrituurde marketingzult?

Alle ellende rondom de positionering ten spijt; mogen we zeggen dat de 500L Living er best aardig uitziet? Beter, eigenlijk, dan de gewone 500L. Hij is niet eens overdreven lang – 4,35 meter – maar biedt een enorme laadruimte van 638 liter. Tenzij je die laadruimte volpropt met die twee extra stoelen, natuurlijk. Hij beschikt over dezelfde kleurige en fleurige personalisatie-opties als andere 500'jes, zoals negentien verschillende kleuren, waarvan elf two-tone, en zes interieurtinten. Desgewenst is ie luxe aan te kleden met leer, navigatie en een achteruitrijdcamera.

Motoren? Heeft ie ook, en wel precies dezelfde als de 500L: twee diesels van 1,3 en 1,6 liter (85 en 105 pk), een 1.4 benzine met 95 pk en de ronkende Turbo TwinAir tweecilinder met 105 pk.

Wil jij ook je kinderen blij maken met een felgekleurde 500L Living – en bovendien tegen je collega's kunnen opscheppen dat je een echte MPW rijdt – dan moet je nog heel even wachten. Vanaf juli kunnen de Italianen 'm bestellen, de rest van Europa volgt iets later.

Reacties

Meer van TopGear