De Fiat 500S moest zogenaamd de sportieve versie zijn van de 500. Niet te verwarren met de Abarth. Het was echter een slappe espresso, want hij had maar 69 of 80 pk.

Nu komt de Fiat 500S eindelijk met een geschiktere motor, de TwinAir Turbo met 105 pk. Dan wordt het tenminste nog wat. Zeker met de kleur Verde Militaire oogt de kleine Fiat best stoer. De kleur Italia Blue is ook nieuw. Je herkent de 500S aan zijn sportievere bumpers, getinte zijruiten en zwarte luchtinlaten aan de voorzijde. De grille heeft een honingraatstructuur. Diverse details zoals de handgrepen en spiegelkappen zijn voorzien van de kleur Sapphire Graphite.

Binnenin krijg je zwarte stoel- en hemelbekleding. De deurbekleding en de stikranden van de stoelbekleding zijn uitgevoerd in contrasterende kleuren: blauw, wit of geel. Optioneel zijn ook witte of blauwe afwerking details leverbaar. De sierpanelen voor het dashboard mag je ook in de kleur Satin Graphite kiezen.

Verder is het dezelfde Fiat 500 die wel al kennen. Een auto die al honderd jaar oud is en pas een facelift heeft gehad. Dus geen dikkere remmen, brullende pijpen of race-onderstel. Daar hebben we de Abarth 595 al voor.

De Fiat 500S met 105 pk kost je minimaal 18.995. Vanaf juli kun je instappen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear