De McDonald’s is er voor alle burgers (ha!), maar geldt dat ook voor de McDrive? Moet je echt met de auto langs de ramen, of mag je ook met de benenwagen een kip twintig scoren? Toen corona nog woest door Nederland waaide, moesten de restaurants dicht en gingen een hoop mensen te voet of op de fiets door de McDrive om toch een burgertje te scoren. Maar mag dat nu nog steeds?

‘Je mag tegenwoordig niet door de McDrive lopen of fietsen’, legt een woordvoerder van de McDonald’s uit aan TopGear. ‘Tijdens de coronatijd was er een heel korte periode waarin het wel was toegestaan, maar dat was puur omdat de lobby toen dicht moest. De McDrive was de enige manier om te bestellen, waardoor fietsen en lopen kort was toegestaan.’

Op het moment dat de maatregelen iets versoepelden en de restaurants weer open mochten, moesten de fietsen weer in de rekken. ‘Toen de lobby weer open mocht, was het ook meteen weer verboden om lopend en fietsend door de McDrive te gaan’, zegt de woordvoerder van de McDonald’s. Dus nee: je mag niet lopen of fietsen door de McDrive.

En in de praktijk?

Er zijn wat vestigingen waarbij de McDrive tot later open is dan het restaurant. Zeker in het weekend zien we regelmatig nog wat fietsers – veelal in benevelde toestand – door de McDrive gaan. We gokken dat de ene vestiging net wat strenger is dan de andere, dit zal net aan de betreffende eigenaar liggen. Maar in principe mag je dus alleen maar met de auto door de McDrive gaan.

Reacties

 • UFO-Sniffer heeft op 17 juli 2023 geschreven:

  Ik ben Zaterdag avond nog net voor sluitingstijd door de drive gegaan met de bakfiets. Waren ook paar scooters, no problemo

  Reageer
 • Arno heeft op 17 juli 2023 geschreven:

  I drive my bike / bicycle !!!!!

  Reageer
 • Mva heeft op 17 juli 2023 geschreven:

  En hoe zit het met motorrijders? Tijdens Covid mocht ik op de motor niet door de drive….

  Reageer
 • Arjan heeft op 17 juli 2023 geschreven:

  Dus ze motiveren mensen om met de auto te komen? Je zou korting moeten krijgen als je met de fiets komt.

  Reageer
 • James heeft op 16 juli 2023 geschreven:

  Gewoon leuk om met de fiets door de mac te gaan om 11 uur s’avonds om eerlijk te zijn.

  Reageer
 • Ron heeft op 15 juli 2023 geschreven:

  Dus blijkbaar ook niet met een motor, nog een reden om de Mac te mijden.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear