Een fietser (en zelfbenoemde voorvechter voor veiligheid op straat) uit New York dacht de politie een handje te helpen toen hij iets illegaals zag bij een kentekenplaat. Uiteindelijk moest de fietser zelf mee met de agenten en zat zelfs een tijdje in de cel. Dit is het bizarre verhaal hoe een fietser in de bak belandde voor het aanpakken van een asociale bestuurder.

De man fietst door Brooklyn richting zijn werk wanneer hem iets opvalt aan de kentekenplaat van een Chevrolet Suburban. Er zit een zwart stukje plastic over een van de letters. Hij besluit om af te stappen en het zwarte stukje eraf te pulken. Omdat de ruiten van de Chevy SUV getint zijn, ziet de fietser niet dat de eigenaar in zijn auto zit.

De politie komt erbij

‘Die gast in de bestuurdersstoel springt eruit, komt heel snel naar me toe en begint tegen me te schreeuwen: ”ik ga de politie bellen”’, weet de fietser te vertellen aan Hell Gate. Daar zit de tweewieler niet mee, omdat hij verwacht dat de politie aan zijn kant staat in deze kwestie. De politieagenten zien het echter anders.

‘Ik vertelde aan hen [de agenten] dat ik een advocaat ben en dat deze gasten hun kentekenplaten afdekken om stoplicht- en snelheidscamera’s te omzeilen. Er is geen schade aan de kentekenplaat en daarnaast is het illegaal en erg gevaarlijk wat hij doet’, beweert de fietser. Tot zijn verbazing wordt de fietser in de boeien geslagen en beschuldigd van het vernielen van de kentekenplaat.

Hij moet mee naar het politiebureau

Volgens de agenten had de tweewieler de politie moeten bellen, maar dat zou de fietser al een aantal keer hebben gedaan. Eenmaal in de politieauto vraagt hij of ze überhaupt gekeken hebben naar de illegale kentekenplaat, maar dat blijkt niet zo te zijn. Hij liet de agenten zelfs een foto zien van de kentekenplaat, inclusief de obstructie.

De fietser wordt beschuldigd van ‘roekeloos schade aanbrengen aan andermans bezit van meer dan 250 dollar’. Daarvoor moet de fietser vijf uur in de cel verblijven. En dan moet de climax nog komen. Uit de historie van de kentekenplaat op de SUV blijkt dat er 26 verschillende boetes zijn verzameld tussen 2019 en 2021. De kosten variëren van 50 tot 250 dollar per stuk.

Bij elkaar opgeteld hebben de boetes een waarde van ruim 2.000 dollar. Meest voorkomende vergrijpen zijn het gebruik maken van de busbaan, verkeerd parkeren, te hard rijden en het blokkeren van zebrapad. Het is dus de vraag of daar niet veel meer boetes bij hadden gezeten als het zwarte stukje plastic niet op de kentekenplaat had gezeten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear