Je komt nog eens wat tegen op de snelweg, bijvoorbeeld een GP2-auto of vrachtwagen zonder chauffeur. De Franse politie in Haute-Garonne voegt daar nog een inzending aan toe. Zij plukten een jongeman met zijn elektrische step van de snelweg. De plannen van de meneer op de elektrische step waren nogal ambitieus.

De 20-jarige Fransoos was van plan om van Toulouse naar Albi te gaan op zijn elektrische step, een afstand van zo’n 75 kilometer. Daarvoor leek hem de snelweg de beste oplossing. Hij koos daarbij ook nog eens voor de vluchtstrook. Met een maximum van 25 kilometer per uur scheurde hij zo’n twintig kilometer over de autoroute.

‘Laten we hopen dat deze jongeman voor de volgende keer niet vergeet om de modus ”geen snelweg/geen tol” te selecteren op zijn smartphone’, grapt de politie op hun Facebookpagina. Daarnaast hadden de politieagenten volgens het bericht ‘de Alpine niet nodig om de persoon in te halen’. De verdachte vertelde de Franse politie dat hij ‘s ochtends om 05.00 uur was vertrokken vanuit Toulouse.

De politie bestempelt de jongen als ‘een jongeman vol ambities’. Zijn idee was om zijn elektrische step op de snelweg te rijden van tankstation tot tankstation om daar zijn accu op te laden. Uiteindelijk kreeg de jongen een boete en heeft hij de regels omtrent een elektrische step aan moeten horen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)