De Polizei vindt het maar flauw als mensen gewaarschuwd worden voor snelheidscontroles en daarom is Flitsmeister verboden in Duitsland. In Nederland is het niet alleen toegestaan, blijkbaar maken provincies graag gebruik van de data van Flitsmeister. De app verzamelt namelijk erg veel (anonieme) verkeersinformatie. En daarmee is niet iedereen in de lokale politiek het eens.

Het AD schrijft dat Statenleden van de PvdA en GroenLinks vinden dat ‘Zuid-Holland Flitsmeister in de ban moet doen’ en juist niet moet financieren. De partijleden vinden: ‘We zien een ondermijning van ons verkeersveiligheidsbeleid. Overschrijdingen van de maximumsnelheid kunnen ongestraft plaatsvinden.’ En inderdaad, om de pakkans te vergroten moet de overheid nieuwe middelen inzetten.

Flitsmeister verboden in Nederland? Kleine kans

Ergens kun je beargumenteren dat niets een bestuurder zo hard laat remmen als een melding van Flitsmeister, maar daarna kan het gas er inderdaad weer op. Overigens achten we de kans heel klein dat Flitsmeister verboden wordt in één provincie. Of überhaupt in Nederland, eigenlijk. En ook hier geldt: hoe ga je het controleren? De politici beamen trouwens ook dat ze een verbod niet snel zien gebeuren.

Waarom gebruiken provincies data van Flitsmeister?

De data van Flitsmeister wordt gebruikt om bijvoorbeeld slimme verkeerslichten aan te sturen. Uit de uitspraken herleiden we dat Flitsmeister betaalt krijgt voor de data, wat klinkt als een slim verdienmodel. Ook checken weginspecteurs via Flitsmeister waar er problemen zijn op de weg. Blijkbaar komt de melding van de app sneller dan de vraag van de politie.

Reacties

  • Ali heeft op 6 maart 2023 geschreven:

    Natuurlijk is Flitsmeister sneller met het sturen van die data… zeker bij een ongeval of calamiteit als bv afgevallen lading. Flitsmeister gebruikers kunnen dat soort zaken zien en melden zonder iemand aan de lijn te hoeven krijgen..en er rijden er heel wat die melden. Zou 112 gebeld worden krijg je eerst een juffrouw (meestal dan toch, mannen werken daar naar mijn idee niet) deze verbind jou door met ofwel de ambulance of de politie, maar voor die opschalen willen ze eerst kijken of dit nodig is, tenzij er heeeeel veeleer gebeld wordt, en voor kijken moet je er eerst heen. en ook bij die clubs is het best druk kan ik u uit betrouwbare bron melden. dus ja… Flitsmeister is niet alleen een hulpmiddel voor de voertuig bestuurder, ook voor ‘s lands bestuurders is het een fijne aanvulling. Tja….

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)