Niet overal in Duitsland mag je zo hard rijden als je wilt. Sterker nog, het valt vies tegen hoe vaak je ononderbroken het gaspedaal in het tapijt kunt drukken. Op stukken snelweg vlakbij steden, bij de vele wegwerkzaamheden en natuurlijk buiten de snelwegen gelden maximumsnelheden in Duitsland. Gelukkig kun je vertrouwen op Flitsmeister om je te attenderen dat je wat gas terug moet nemen op bepaalde plekken. Dat is nu met een extra risico, want Flitsmeister is sinds deze maand verboden in Duitsland.

Sinds 14 februari zijn middelen die snelheidscontroles verklikken, verboden in Duitsland. Het gebruik van Waze is daarbij bijvoorbeeld ook niet meer toegestaan. Dat betekent overigens niet dat Flitsmeister niet meer werkt in Duitsland, want er zijn meer landen waar de applicatie niet volledig legaal is, en waar hij toch prima werkt. Ziet de Polizei dat je toch stiekem zit te Flitsmeisteren, dan krijg je een boete van 75 euro. Hoe ze gaan controleren, is niet helemaal duidelijk.

Hoewel Flitsmeister verboden is in Duitsland, mag je de applicatie wel geïnstalleerd hebben staan. Wil je de pakkans minimaliseren, dan laat je je bijrijder Flitsmeister aanzetten. Bij een staandehouding kan de passagier een stuk sneller de applicatie afsluiten dan de bestuurder. Deze tip heb je overigens niet van ons, vanwege aansprakelijkheidsredenen. Hou je gewoon netjes aan de regels, poets je tanden, ga eens wat vaker langs bij je ouders en koop een bloemetje voor je vriendin.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear