Wat is een succesvolle flitspaal? Eentje die genoeg geld binnenharkt voor de staat of eentje die nooit flitst omdat iedereen zich netjes aan de snelheid houdt? Afhankelijk van welke filosofie je aanhoudt, hebben we hier de meest óf minst succesvolle snelheidscontroles van Nederland. Deze flitspalen schreven in 2022 ieder maar één boete uit.

Het Openbaar Ministerie publiceert een paar keer per jaar statistieken van de verkeersboetes in Nederland. Eerder zag je hier al de top 10 van flitspalen in Nederland (de succesvolste – of juist niet?) en een overzicht van welke nationaliteiten de meeste boetes rijden in Nederland. Check hieronder de flitspalen die maar één keer flitsten.

Tilburg – Hart van Brabantlaan

Aan de Hart van Brabantlaan in Tilburg staat een vaste flitspaal die jaarlijks voor een leuke omzet zorgt. Vorig jaar flitste die paal ruim 5.500 mensen. Maar dat is niet deze paal, want verderop in de laan zette justitie ook een tijdelijke paal neer. Dit zijn overigens weer andere palen dan de flexflitsers, want die staan op andere locaties.

Deze tijdelijke paal (die bij huisnummer 177 stond) flitste in heel 2022 maar één hardrijder. Overigens werd er verderop in de straat bij nummer 301 ook een niet-permanente paal neergezet. Deze bleek succesvoller met maar liefst vijf bekeuringen. Beide staan een beetje voor paal, als je het ons vraagt.

Steenbergen – N257

Blijkbaar gedraagt iedereen op de N257 zich keurig. Of de flitspaal is van heel ver te zien, dat kan ook. De flitspaal die bij Steenbergen aan de N257 staat, wist in 2022 maar één hardrijder te pakken. Overigens lijkt het hier ook te gaan om een tijdelijke paal. Op andere locaties pakte deze paal ook maar enkele tientallen overtreders. Een beetje vaste flitspaal doet er duizenden per jaar.

Rotterdam – Beukelsdijk

Ook Rotterdam ging aan de slag met tijdelijke flitspalen. De locaties zijn de Max Havelaarweg, Spinozaweg, Van der Duijn van Maasdamweg, Straatweg, West-Kruiskade, Bergweg en Beukelsdijk. In de statistieken van het Openbaar Ministerie zien we dat paal nummer 3991, de tijdelijke flitspaal op de Breukelsdijk, vorig jaar maar één bekeuring heeft uitgeschreven.

Reacties

  • anno heeft op 7 maart 2023 geschreven:

    Overal vaste flitspalen neer zetten dan houd ieder zich aan snelheid die daar geld en daar gaat het toch om !

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear