Apocalypse Manufacturing. Wat een naam voor een autobedrijf, niet? Het bedrijf bouwt dan ook geen huis-tuin-en-keuken-crossovers. Neem het nieuwste product: een zeswielige, zeswielaangedreven Ford Bronco pick-up met 400 pk. Ze noemen ‘m de Ford Bronco 6×6 Dark Horse. Het eindresultaat is een 5,7 meter lange kolos met een laadbak van 1,5 meter.

Het standaard stoffen dak van de Bronco is vervangen door een verwijderbare hardtop van glasvezel, de dempers zijn 10 centimeter hoger dan normaal en op de 20-inch wielen zitten 37-inch Patagonia-banden. De vier achterwielen worden altijd aangedreven en de voorwielen wachten rustig af tot je écht muurvast zit. De deuren van de Ford Bronco 6×6 zijn nog altijd makkelijk te verwijderen en Apocalypse Manufacturing heeft het interieur opnieuw bekleed met een weerbestendig leer van ‘marinekwaliteit’.

Er gaan geruchten over een 700 pk sterke Mustang-V8 in de toekomst, maar voor nu wordt de 2,7-liter twin-turbo V6 van de Bronco getrakteerd op een ECU-remap, grotere injectoren en een nieuwe uitlaat om die drempel van 400 pk te bereiken. Daarmee heeft deze Bronco 6×6 net zoveel vermogen als de aankomende Bronco Raptor. Ben je wel gecharmeerd van deze Ford voor het einde van de wereld? Dan kun je in april een bod plaatsen tijdens de Barrett-Jackson-veiling in Palm Beach.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)