De huidige Ford Escape is de bestverkopende SUV in de Verenigde Staten, dus Ford had van z’n opvolger makkelijk ‘meer van hetzelfde’ kunnen maken. Toch gooien ze het over een andere boeg door de Escape aan de OneFord-familie toe te voegen: een model dat wereldwijd verkrijgbaar zal zijn. Daarom is dit niet alleen de nieuwe Escape: het is ook onze nieuwe Kuga.

In de VS wordt de auto geleverd met een 2,5-liter viercilinder benzinemotor, of een 1.6 of 2.0 EcoBoost-blok. Die laatste twee zijn tegen meerprijs verkrijgbaar en gooien het natuurlijk vooral op zuinigheid: oftewel, dollars in je zak houden. Dat wordt ook in de VS steeds belangrijker, namelijk. Alle motoren hangen aan een verbeterde zestraps automaat.

De nieuwe Escape is uitgerust met snufjes als een intelligent 4WD-systeem, een grille die zichzelf sluit voor een betere aerodynamica, MyFord Touch (een allesomvattende boordcomputer met o.a. stemherkenning), een zelfparkeerfunctie en een achterklep die zichzelf opent als je je voet onder de achterbumper steekt. Of we in Europa dezelfde interessante opties gepresenteerd zullen krijgen, weten we in maart 2012, want dan staat de nieuwe Kuga op de autoshow van Genève. En geen zorgen: die krijgt heus wel de beschikking over een paar dieselmotoren.

Reacties

Meer van TopGear