De Ford F-150 SVT Lightning zul je in Nederland niet snel tegenkomen. Het is een snellere versie van ‘s werelds populairste pick-up, de Ford F-150. Ford bouwde twee generaties van de rappe pick-up. Nu komt het merk met een derde generatie van de Lightning, en dat is best interessant.

Waarom dan?

Oké, toegegeven, we kijken door een nostalgische bril. De radiografische versie van de pick-up die Tamiya in de jaren negentig uitbracht, stond altijd hoog op ons verlanglijstje. Het mocht helaas nooit zo zijn. Bovendien was dezelfde tweede generatie Ford F-150 SVT Lightning de bezorgauto van Racers Edge in The Fast and The Furious.
De eerste generatie had een 7,5-liter V8-benzinemotor of een 7,3-liter diesel-V8. De tweede generatie haalde power uit een 5,4-liter V8 met supercharger. Het vermogen lag tussen de 360 en 380 pk. Je kunt de Ford F-150 Raptor zien als de opvolger van de Lightning, al is de Raptor meer op offroad-gebruik gericht, waar de SVT Lightning vooral voor de straat was.

Nu dus een nieuwe Ford F-150 Lightning

Ford stoft de naam af voor de derde generatie. Niet ter vervanging van de Raptor, want die blijft voorlopig nog even. De Lightning gaat voortaan door het leven als een elektrische pick-up. Hoewel die-hard fans misschien niet blij zijn met deze badge op een elektrische auto, moet je toegeven dat het bijzonder toepasselijk gekozen is. De elektrische pick-up zal over iets meer dan een week zijn snoet laten zien. Ford deelt voor nu alleen de bovenstaande foto. De achterlichten lijken iets dieper verzonken te liggen in het plaatwerk dan normaal, wat zou kunnen betekenen dat de carrosserie breder is dan die van de F-150. Ook weten we dat de koplampen over de volledige breedte doorlopen door middel van een led-strip. Op 19 mei krijg je de nieuwe Ford F-150 Lightning voor het eerst te zien.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)