Het is ze menens, daar bij Ford. Onthulden ze op de IAA in Frankfurt onlangs al een driedeurs conceptversie van de heetgeblakerde Fiesta ST, nu debuteert op de Los Angeles Auto Show precies dezelfde auto, maar dan met vijf deuren. En Ford maar blijven zeggen dat het toch echt een concept is, en geen productiemodel. Ons houden ze niet voor de gek.

De styling, compleet met spoilers, diffusers en dikke 17-inch velgen, is geïnspireerd door Fords WRC-activiteiten, de aankomende Focus ST en diverse snelle Fiesta’s uit het verleden. Da’s mooi, maar ons boeit het natuurlijk vooral of ie hard kan. Met een 180 pk sterke EcoBoost 1.6-motor moet dat op zich niet zo’n probleem zijn. Nog mooier: er wordt niet gedubbelklutst in deze Fiesta (zoals bijvoorbeeld in z’n potentiële concurrenten van Volkswagen/Seat/Skoda), maar gewoon lekker met de hand tussen de zes versnellingen gewisseld. We like.

Natuurlijk is de Fiesta ST ook behoorlijk schoon en zuinig – anders zou ie geen EcoBoost mogen heten. Verder belooft Ford dat het onderstel spectaculair zal zijn: ‘het zal minder ervaren bestuurders vleien, en degenen die grenzen opzoeken belonen’. Als we op snelle Fordjes uit het verleden mogen afgaan, hebben we daar alle vertrouwen in.

Rest nog de vraag: Ford, waarom niet héél snel naar jullie fabrieken bellen en ze ogenblikkelijk instrueren om zo snel mogelijk zo veel mogelijk van deze Fiesta ST’s in elkaar te draaien? Driedeurs, vijfdeurs, het zal ons een zorg zijn; als ie er maar komt. Alsjeblieft?

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie