De Fiesta is dood, leven de Fiesta. Al een week nadat de productie van de Fiesta gestopt is, zou Ford de auto nieuw leven willen inblazen. Dit zegt Martin Sander, de grote baas van Ford Europa. De samenwerking met Volkswagen zou hierin een belangrijke factor zijn. Maar verwacht niet dat een elektrische Ford Fiesta er volgend jaar al is.

Het interview met Automotive News begint veelbelovend voor Fiesta-fans. De Ford-baas is blij met de samenwerking met Volkswagen. Hij noemt het ‘een erg constructieve en positieve samenwerking’ en hij wil ‘mogelijkheden onderzoeken om dat naar een volgend level te brengen’. Hij benadrukt wel dat er voor nu nog geen beslissingen gemaakt zijn.

Volkswagen-opperbaas Thomas Schäfer denkt dat de Ford Fiesta het platform kan delen met de aankomende ID.2: ‘Het zou een optie kunnen zijn, maar voor nu denken we met de schaal die we hebben dat we het zelf kunnen doen. We kijken naar verschillende opties op dit moment.’ Wederom, wordt er niets uitgesloten.

Waarom er geen opvolger van de Ford Fiesta komt

Sander zegt dat we de Fiesta niet snel moeten verwachten: ‘Op dit moment, met de kosten voor de batterij zoals ze nu zijn, zie ik geen elektrische Fiesta op de korte termijn.’ Door de hoge batterijkosten zouden de auto’s te duur worden of de winstmarges te klein. Bovendien zou de Fiesta niet ‘de kern van Ford Motor Company’ zijn.

En de mensen die de behoefte hebben aan een compacte auto? Volgens de baas van Ford Europa dient de Puma als een ‘utility versie’ van de Fiesta. Deze auto blijft volgens Sander nog ‘vele jaren’ te koop. Daar zul je het mee moeten doen. En anders moet je maar een Ford-logo op je volgende elektrische Volkswagen plakken.

Ford komt ook nog met een sportieve crossover op het MEB-platform van Volkswagen. Geruchten gaan dat deze auto de naam Capri krijgt. Naast leentjebuur spelen bij Volkswagen, is Ford druk bezig met een eigen platform. De voertuigen op het eigen platform van Ford moeten uiteindelijk ook naar Europa komen. Er komen dus wel weer auto’s aan die 100 procent Ford zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)