Tussen al het elektrische en/of extreem krachtige geweld in Genève komt Ford met een relatief bezonnen en toch heel erg leuk nieuwtje: een net iets rappere versie van een van onze favoriete hot hatches, de Fiesta ST.

Deze ST200 mag je zien als een soort uitsmijtversie van het succesvolle heethoofdje. De veranderingen zijn niet schokkend, maar toch de moeite: het vermogen van de 1,6-liter turbomotor steeg van 182 naar 200 pk, waardoor de sprint van 0 naar 100 km/u nu niet langer dan 6,7 seconden hoeft te duren. Ford belooft daarnaast dat vooral tussenacceleraties nog net even vlotter zullen verlopen.

Je herkent de ST200 aan z’n matzwarte velgen, allerlei rode details aan binnen- en buitenkant en een nieuw grijs lakje, Solid Silver Grey. Prijzen zijn nog niet aangekondigd, maar aangezien je de gewone Fiesta ST vanaf 27.825 euro mag meenemen, gokken we op ongeveer 30.000 euro voor de ST200. Dat zou geen verkeerde deal zijn; een Clio RS Trophy is prijziger, al ben je met een 208 GTi goedkoper uit.

Trouwens, mocht je net een standaard ST gekocht hebben, niet getreurd: er is altijd nog de Mountune-upgrade naar 215 pk.

Reacties

Meer van TopGear