Een van onze favoriete hatchbacks in het middensegment was na een paar jaar toe aan een facelift. De Ford Focus krijgt voor 2022 een aangepast uiterlijk, nieuw infotainment en verbeterde tech. Ook wordt z’n mild-hybride aandrijflijn bijgevijld en is de Wagon nu praktischer ingericht dan voorheen.

Ford gaf de Focus een nieuwe, hogere motorkap ‘voor een grotere visuele aanwezigheid’ (en betere voetgangersveiligheid, wellicht). De nieuwe grille – met het Ford-logo erin – en bumpers zorgen voor een fris voorkomen en verschillen per uitvoering. Zoals voorheen zijn er de Trend, Titanium, de sportievere ST-Line of, in het geval van de Wagon, de opgeruwde Active. Daarbovenop kun je kiezen voor het X-pakket voor maximale tech, of het Vignale-pakket voor extra luxe.

Mild-hybride met automaat

Je kon de Ford Focus ook vóór 2022 al kopen met een mild-hybride aandrijflijn, bestaande uit een 1,o-liter EcoBoost driecilinder en een starter/generator. De beschikbare vermogens waren 125 en 155 pk. Daar komt nu de optie van een zeventraps Powershift-automaat met dubbele koppeling bij (alleen voor de krachtigste versie). ‘Gewone’ benzine- en dieselmotoren blijven leverbaar.

Sync 4

De Focus krijgt voortaan Sync 4 mee, Fords nieuwste infotainmentsysteem dat we onder andere kennen uit de Mustang Mach-E. Het komt hier niet met een groot staand scherm, maar een 13,2-inch touchscreen in de breedte. Sync 4 baseert onder meer zijn navigatie op cloudgegevens, is intuïtiever te bedienen, werkt samen met een app op je telefoon en haalt draadloos updates binnen.

Andere updates voor de Ford Focus (2022)

De verschillende rijhulpsystemen werden verder verbeterd, waardoor je dodehoekherkenning nu bijvoorbeeld ook werkt als je een aanhanger sleept. Ook zijn er nieuwe dynamische matrix-led-koplampen beschikbaar. De bagageruimte van de stationwagenversie is nu iets groter en beschikt over een scheidingswand en een ruimte voor natte spullen. Uiteraard werd ook de Ford Focus ST voor 2022 gefacelift: hij kreeg nieuwe wielen, nieuwe elektrische Ford Performance-stoelen en een nieuwe lakkleur: Mean Green.

In het eerste kwartaal van volgend jaar staat de vernieuwde Ford Focus (2022) bij de dealers.

Advertentie

Reacties

  • Frans heeft op 6 januari 2022 geschreven:

    Heb nu de nieuwe ford focus active x vignale automaat besteld, heb vertrouwen in het merk en zijn rijplezier. Prijzige auto maar alle auto’s zijn duur.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie