De dame die ons op deze foto bevallig tegemoet lacht, heeft daar alle reden toe. Ze rijdt namelijk in de door Ford gefacelifte Focus Coupé-Cabriolet die volgende maand in Genève zijn debuut maakt.

Met de nieuwe cabrio maakt Ford het gamma van de vernieuwde Focus compleet. En in dit geval is compleet ook echt het goede woord, want de Focus is er als driedeurs, vijfdeurs, station en als ST. En dan worden we in de toekomst waarschijnlijk nog verblijd met de komst van een extra gepeperde Focus RS.

Om even bij de Coupé-Cabriolet te blijven kunnen we vertellen dat hij net als het huidige model gemaakt wordt bij Pininfarina, waar ze er ook nu weer een inklapbare hardtop opschroeven. Verder roept Ford wat betreft het uiterlijk iets over ‘kinetisch design’, wat neerkomt op een andere motorkap en grille en een modernere snit voor de koplampunits en bumpers.

Als de jongedame op de foto even doorrijdt tot het donker is, kijkt ze in het interieur tegen een roodverlicht instrumentarum aan. De contactsleutel heeft ze waarschijnlijk niet hoeven omdraaien, want de nieuwe Focus CC kan optioneel worden voorzien van een startknop. Verder omvat het interieur een entertainmentsysteem met Bluetoot en USB-aansluiting.

Voor de aandrijving heeft Ford een tweetal benzinemotoren in petto: een 1,6-liter met 100 pk en een 2,0-liter met 145 pk. Voor plezierig rijden in de open lucht is het wat ons betreft niet aan te bevelen, maar dieselen is mogelijk met de 145 pk sterke 2,0-liter TDCi. Voor ale motoren heb je de keuze uit een handgeschakelde vijfbak of een viertraps automaat, prijsinformatie ontbreekt echter nog.

Reacties

Meer van TopGear