Misschien is het de komkommertijd die naar ons hoofd stijgt. En misschien hebben we wel echt niets beters te melden. Want echt een reden waarom we deze Ford Focus RS met rally-ambities zo graag willen, hebben we niet.

Waar kleding de man maakt, maken velgen maken de auto. En de OZ Racing-velgen, die haast rechtstreeks van de Focus RS WRC uit 1999 lijken te komen, passen perfect bij de hatchback met rally-wortels. Ergens is het allemaal heel fout. Maar ergens klopt het volledig.

Voor wie daadwerkelijk serieuze plannen heeft een nachtelijke rallyproef te organiseren, zit er een led-lichtbalk voorop om zielige hertjes te verblinden. De PIAA-verstralers ogen wat vreemd, maar vooruit. Een Miltek-uitlaatsysteem laat de omgeving meegenieten van de vijfcilinder.

De 2,5-liter uit de Ford Focus RS van deze generatie produceert normaal 305 pk. Dat is door de vorige eigenaar verhoogd naar 378 pk en hij pakte direct de koppeling en remmen mee. Mocht jij, net als wij, een onverklaarbare drang hebben om dit ding te bezitten, moet je even 29.900 euro meenemen naar Ermelo.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)