Na de RS500 zou je denken dat Ford voorlopig wel even klaar is met het uitmelken van de Focus RS, maar niks hoor. Want de Le Mans Classic-race wordt volgende maand verreden, en aangezien Ford een roemrijke historie op Le Mans heeft, moet daar natuurlijk even aandacht aan besteed worden.

Ford Frankrijk komt daarom met vijf speciale RS’en, elk in een andere kleurcombinatie die verwijst naar een opmerkelijke racer uit het verleden. Zo hebben we een RS in het zwart met zilver (Ford Mk II, 1966), rood met wit (Ford Mk IV, 1967), wit met rood en blauw (Ford MkIIB, 1967), two-tone wit en blauw (Ford Capri RS2600, 1972) en de roemruchte Gulf-kleuren die verwijzen naar de geweldige GT40, die in de jaren ’60 Ferrari even op zijn plek zette.

De auto’s zijn niet gebaseerd op de RS500, maar op de ‘gewone’ RS. Het interieur is extra aangekleed met leer en alcantara, maar verder zijn ze standaard. In juli laten de unieke RS’jes zich zien op Le Mans Classic, waarna ze aan liefhebbers worden doorverkocht.

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie