Dus jij dacht dat de Ford Focus RS de ultieme hot hatch was? Vergeet het maar, het kan nog veel gekker. Vindt Ford zelf.

Zie hier de Focus RS500, hét uitloopmodel van de huidige generatie Focus. Motorisch beschikt ie over dezelfde turbogeladen 2.5 vijfcilinder als de RS, maar uiteraard met wat extra paardjes. 50 stuks komen erbij, om het totaal op 350 pk te brengen. Ook het koppel is niet misselijk: 460 Nm. Het is nog niet zo lang geleden dat peperdure exoten het met minder moesten stellen. 

Uiteraard gaat dit gevalletje overkill lekker van zijn plek: de topsnelheid is 265 km/u, en van 0 naar 96 km/u (60 mijl per uur) gaat de RS500 in 5,4 seconden.

Er worden slechts 500 exemplaren van de RS500 gemaakt, en ze zijn allemaal matzwart met 19-inch velgen. Nederland krijgt tien stuks toegewezen. De standaarduitrusting zal weinig te wensen over laten, al zijn de definitieve specificaties nog niet bekend. Net als de prijs, die ongetwijfeld wel een eindje boven de 50.000 euro van de ‘gewone’ RS zal uitkomen.

Reacties

Meer van TopGear