En wij maar denken dat inmiddels alles wat over de Focus RS te melden was, al bekend was. Ford heeft sinds de Mondial in Parijs hier en daar nog wat fijn geslepen en toont dan nu echt de productieversie.
 
De prestatiecijfers zijn eveneens definitief: een top van 264 km/u en acceleratie naar 100 in 5,9 seconden. Het onderstel en ook enkele details aan de vormgeving zijn zo afgestemd dat de auto beter zijn vermogen op de weg kan overbrengen dan bij de vorige generatie het geval was. Geen overbodige luxe.
 
Speciale vering samen met het limited-slip differentieel moeten ervoor zorgen dat Focus RS-rijder vierwielaandrijving niet gaan missen. De standaard vijfcilinder motor heeft een gewijzigde cilinderkop, aangepaste nokkenassen en wijzigingen aan in- en uitlaatsysteem. Verder een spoorbreedte die met 40 mm is gegroeid, 19 inch wielen en gewijzigde veren, dempers en stabilisatorstangen.
 
Wie nu niet meer kan wachten, zal toch nog heel even geduld moeten hebben. Neem de tijd om alvast te kiezen uit de drie introductiekleuren. Natuurlijk het felle groen dat in Parijs te zien was, maar ook donkerblauw en wit. In het interieur durft Ford eveneens met kleur te spelen. En wie voor ‘saai’ zwart gaat, kan dit als optie aankruisen.

Reacties

Meer van TopGear