Nu met nog meer foto’s… die echt zijn.

Dit schreven we op 29/10:

Zo af en toe kom je op internet foto’s tegen waarvan je je af kunt vragen in hoeverre ze echt zijn. Normaliter is een of andere obscure website niet direct een plek waar je een foto van de splinternieuwe Focus ST verwacht.

Want sinds Ford op de IAA in Frankfurt het doek van de gefacelifte Focus heeft getrokken, is het oorverdovend stil gebleven rond de komst van een eventuele hete hatchback, in de vorm van een Focus ST. Afgaand op dit plaatje kunnen we voorzichtig stellen dat Ford wel degelijk plannen heeft in die richting.

Dat roept bij ons natuurlijk direct vragen op over de motor die dit lekkertje in het vooronder zou krijgen. De huidige Focus ST doet het met een 220 pk sterke 2,5 liter motor. Deze vijfcilinder wordt betrokken bij stalgenoot Volvo, maar Ford heeft links en rechts toch wat kritiek gekregen op deze keuze. Want hoewel 220 pk meer dan voldoende is, past het enigszins bedaagde karakter van het Volvo-blok niet bij het imago dat Ford met de Focus ST wil bewerkstelligen. Vandaar onze nieuwsgierigheid naar een eventuele volgende variant.

Maar misschien moeten we ons eerst maar eens afvragen of deze foto wel authentiek is. Het heeft er alle schijn van, maar het zou niet de eerste keer zijn dat een Photoshop-meester ons in de luren weet te leggen.

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie