Vorige week verscheen al een eerste foto van een mogelijke opvolger van de Focus ST, maar in Engeland hebben ze kennelijk niet het geduld om op een officiële mededeling van Ford te wachten. Daarom brengt Ford in Engeland de Focus ST500 op de markt, in een oplage van slechts vijfhonderd exemplaren.
 
De ST500 heeft exact dezelfde 2,5-liter vijfcilinder als de gewone Focus ST en ook zijn rapport ziet er precies hetzelfde uit. Dat betekent dus een vermogen van 225 pk en een koppel van 320 Nm. De verschillen zitten alleen aan de buitenkant. De ST500 is uitgevoerd in metallic zwart met zilverkleurige striping op de motorkap, het dak en de flanken. Wat dan weer jammer is, is dat daarbij wordt verteld dat de ST500 daarmee een eerbetoon is aan de GT40 die in 1966 op Le Mans won.
 
Ook in het interieur heeft Ford huisgehouden. De ST500 heeft met rood leder beklede Recaro’s en een mooie badge om je eraan te herinneren wat voor auto je hebt gekocht. Wij hebben zelf de indruk dat Ford met deze make-over al aangeeft dat er daadwerkelijk een nieuwe Focus ST op stapel staat. Die ST500 is natuurlijk alleen maar in het leven geroepen om de oude voorraad op te maken.
 

Reacties

Meer van TopGear