Charge Cars – een techbedrijf in de buurt van de Londense luchthaven Heathrow – heeft een vrijpas gekregen om de Ford Mustang Fastback uit 1967 nieuw leven in te blazen. In plaats van de koetsen en panelen bij Ford of een andere partij in te kopen, mag het bedrijf zelf aan de slag. Charge Cars noemt de nieuwe Fastback, de ’67. Helaas geen V8 met ruim 300 pk dus, maar wel een kwartet aan elektromotoren.

De vier elektromotoren zorgen voor 543 pk en 1.500 Nm. Genoeg, denken we. De EV krijgt ook een op maat gemaakte ophanging, lichte koolstofvezel componenten en moderne assistentiesystemen zoals ABS, torque vectoring en traction control waarbij die laatste niet onbelangrijk zal zijn bij zoveel vermogen en koppel.

De batterijen van de elektrische Ford Mustang Fastback liggen halverwege de wielbasis voor een beter zwaartepunt. Het accupakket zorgt voor een actieradius van 322 kilometer. Charge Cars belooft ‘de hoogste standaarden in veiligheid en voertuigdynamiek’. ‘Wij geloven dat de ’67 een hele nieuwe klasse EV is’, zegt de oprichter van het bedrijf, Vadim Shagaleev. Volgens hem is de elektrische Ford Mustang Fastback een ‘compromisloze, emissievrije, klassieke icoon’.

Prijs van de elektrische Ford Mustang Fastback van Charge Cars

Het Britse bedrijf maakt 499 exemplaren van de ’67. Iedere auto kan helemaal naar eigen smaak samengesteld worden. Klanten kunnen kiezen uit verschillende kleuren, materialen en details. Uiteraard zullen extraatjes en speciale kleurtjes de prijs verhogen. En die prijs is op zichzelf al niet laag. Charge Cars vraagt 350.000 pond voor de EV, wat omgerekend ongeveer 400.000 euro is. Misschien toch maar op de tweedehandsmarkt kijken voor een echte Fastback?

Reacties

  • Wilfred heeft op 28 oktober 2023 geschreven:

    Daar heb je 2 of 3 hele mooie fastbacks voor.. met geluid 🤪👊

    Reageer
  • Big mo heeft op 23 oktober 2023 geschreven:

    Inderdaad, beter zelf een Fastback kopen. En door een ombouwbedrijf een EV van laten maken Waarschijnlijk ook 2 keer goedkoper dan hierboven genoemde bedrijf.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)