De Ford Mustang Dark Horse met 5,0-liter V8 verschijnt later dit jaar in de (Amerikaanse) showrooms. Gelukkige eigenaren in spe kunnen hun dik 500 pk sterke circuitspeeltje nu bestellen met de vijfspaaks 19-inch koolstofvezel velgen die je op deze foto’s ziet.

Zomaar een paar woorden die ons te binnen schieten: subliem, nuttig, gewaagd, waanzinnig, imposant. Bij de kop hierboven zijn we voor ‘ziek’ gegaan, maar geef er gerust je eigen invulling aan.

De carbon velgen van de Ford Mustang Dark Horse

De forse kunststukjes zijn het werk van het Australische Carbon Revolution. Ze voorzagen eerder een aantal Shelby’s en de Ford GT van wielen, maar dit is voor het eerst dat ze betrokken zijn bij een zogeheten core vehicle-programma. Dat betekent dat hun technologie ‘breder wordt opgepakt’. Met andere woorden: dat meer auto’s eruit zullen zien zoals deze. Goed nieuws.

Wat die technologie precies inhoudt? Carbon Revolution zegt dat deze wielen het onafgeveerde gewicht en de roterende massa met 37 procent inperken ten opzichte van de aluminium standaardwielen. Ze maken gebruik van de Diamond Weave-technologie van het bedrijf, die moet zorgen voor een ‘perfecte’ afwerking op de zichtbare oppervlakken. Ook zitten er blauwe details in verwerkt, in lijn met de accenten die je buiten op en binnen in de Dark Horse tegenkomt.

200 tests

Het is de eerste keer dat Carbon Revolution een vijfspaaks ontwerp voor Ford maakt. Het bedrijf is vooral trots op de positionering van de wielmoeren (ja, echt). Deze bevinden zich tussen de spaken voor een prominenter uiterlijk dat bovendien eer betoont aan Fords verleden. Er werden meer dan 200 tests uitgevoerd om zeker te weten dat de wielen geschikt zouden zijn. Wanneer de Ford Mustang Dark Horse deze zomer in de verkoop gaat, zijn de nieuwe velgen meteen te bestellen.

Reacties

  • Ikke heeft op 17 februari 2023 geschreven:

    Bij ‘zieke’ velgen dacht ik aan zo’n wappie die er een zakdoek aan vast maakt…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)