Als Robert ten Brink je voor één miljoen euro zou vragen welke uitvoering van de nieuwe Ford Mustang naar Europa zou komen, welk antwoord zou je dan kiezen? Tip: vraag het maar niet aan het publiek, want die zal het ook verkeerd hebben. Want het is alleen de Ford Mustang met V8 die naar Europa komt, en niet de oer-Europese viercilinder.

De nieuwe Ford Mustang is vannacht onthuld in Amerika. De zevende generatie komt als EcoBoost met viercilinder, als GT met een V8 en als circuitgerichte Dark Horse met de krachtigste 5.0 V8 van het merk ooit. Die laatste twee komen naar Europa, maar de zuinige viercilinder blijft vreemd genoeg in Amerika hangen.

De reden? In Europa moeten we niets hebben van de goedkopere viercilinder. Blijkbaar opereren we hier onder het cola-principe: ‘Als je dan toch cola drinkt, dan wel échte cola, en geen light’. Wie hier geld spaart voor een Mustang, gaat blijkbaar wel gelijk voor de volbloed V8. En als we heel eerlijk zijn: we kunnen niet anders dan deze keuze beamen.

De GT en de Dark Horse komen naar Europa

Een woordvoerder van Ford Nederland laat aan TopGear weten: ‘In Europa lag het percentage klanten dat voor de viercilinder koos beduidend lager dan in de VS. Ook bij het uitgaande model zijn we enige tijd geleden al gestopt met het aanbieden van de 2.3 EcoBoost. De Dark Horse en GT komen eind 2023 beide wel naar Europa.’

Lees ook: Dit moet je weten over de nieuwe Ford Mustang

Of de Ford Mustang GT en de Dark Horse allebei naar Nederland komen, kunnen ze bij Ford Nederland nog niet zeggen: ‘Hoe het aanbod er in Nederland uit gaat zien kan ik op dit moment nog niet zeggen.’ Goedkoop zal de Mustang hier in ieder geval niet worden. De huidige generatie kost hier dankzij het forse BPM-bedrag boven de 100.000 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)