Als jij dat graag wilt, kun je via de juiste personen ongetwijfeld een Ford Mustang Shelby GT500SE naar Nederland halen. Dan heb je de krachtigste Mustang ooit door Ford gebouwd, gewoon in de polder. Maar vraag je de officiële dealer om de snelste Mustang die hij je kan leveren, dan eindig je met deze Ford Mustang Mach 1. En dat is geen straf.

De Mach 1 is de krachtigste Mustang die ooit via de Ford-dealer naar Nederland kwam. De 5.0 V8 produceert 460 pk – zo’n 26 pk minder dan in de VS (waarschijnlijk door de Europese uitlaateisen) – en het nodigde gedender dat een viercilinder nooit zal kunnen leveren. Schakelen doet een automaat voor je, maar desgewenst is er een versie met een handbak. De 0-100-tijd is 4,4 seconden voor de automaat en 4,8 voor de handgeschakelde.

Wat maakt de Ford Mustang Mach 1 zo bijzonder?

‘Mach 1’ is sowieso een van de lekkerste namen uit de Amerikaanse autogeschiedenis, en dan hebben we het niet eens over de auto of het erfgoed. Gewoon de naam ‘Mach 1’. De Mach 1 was één van de zes performance-uitvoeringen van de Ford Mustang aan het einde van de jaren zestig. De auto verkocht zo goed dat Ford de gewone GT-uitvoering in z’n geheel liet vallen. Het Mach 1-pakket was alleen leverbaar op de Fastback en je herkende hem aan zijn matzwarte motorkap die je sluit met hood pins. Het onderstel was sportiever, op de kin zat een voorspoiler en op de achterruit plaatste Ford de kenmerkende lamellen.

De nieuwe Ford Mustang Mach 1 herken je aan de retro-styling. Ford monteert een nieuwe grille, een splitter vóór, een diffuser achter (want tja, waar anders?), een achterspoiler en racestrepen. Deze wijzigingen, en met name de racestrepen, zorgen voor 22 procent meer downforce. Dit exemplaar in de kleur Jet Gray laat één van de acht mogelijke combinaties zien. Op een speciaal plaatje zie je het productienummer van jouw Mach 1. De speciale versie staat lager dan een gewone Mustang en draagt 19-inchers met Michelin Pilot Sport 4-banden. De onderstelafstelling is ook specifiek voor de Mach 1 ontwikkeld.

Wat is de prijs van de Ford Mustang Mach 1 in Nederland?

De Ford Mustang Mach 1 kost bij de Nederlandse Ford-dealers 113.615 euro. Dat is dan de versie met de automaat. Wie liever zelf wil roeren, moet minimaal 115.470 euro neerleggen. Een aardig bedrag, maar dat heb je hier al snel met een atmosferische V8. En nee, we gaan het niet weer hebben over hoe belachelijk dat is (hoewel, het was ooit nog erger). Voor het geld krijg je wel standaard een digitaal dashboard, een B&O-audiosysteem en gekoelde en verwarmde stoelen.

Reacties

  • j bemer heeft op 18 maart 2021 geschreven:

    500 gt shelby 540pk !

    Reageer
  • Mooi heeft op 29 januari 2021 geschreven:

    Ik vind hem nu al mooi.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)