De Nederlandse prijs van de Ford Mustang GT V8 van 111.005 euro bestaat voor 71.355 euro uit belastingcenten. Door de hoge uitstoot van de 5,0-liter V8 loopt de BPM nogal snel op. Stel je nu even voor hoe strak de broeken van de medewerkers op het belastingkantoor gaan zitten als Ford met een 7,3-liter V8 komt voor de Ford Mustang.

Technisch gezien is een Ford Mustang 7.3 namelijk helemaal mogelijk volgens het merk. Ford ontwikkelde de grootste V8 die je nu kunt kopen voor de nieuwe F-Series Super Duty en babbelde na de onthulling met de makkers van MotorAuthority. In het gesprek viel dat de 7,3-liter V8 ook zou passen in zowel de Ford Mustang als de Ford F-150. Fysiek, dan.

Het zou de grootste V8 in een Mustang ooit zijn. Mike Levine van Ford USA zegt dat hij er vrij zeker van is dat de enorme motor zijn weg vindt naar de Mustang – maar niet door het toedoen van Ford zelf. Hij verwacht dat tuners en andere hobbyisten aan de slag gaan met het project. Ford meent dat het gietijzeren blok te zwaar is voor de relatief lichte Mustang. En, zo vermoeden wij, iets te lui van karakter.

Foto’s: Ford Shelby Mustang GT500

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie