Het mag bijna een wonder heten dat Ford aartsvijand Dodge al die jaren vrij liet rondrijden met hun Challenger Demon. Het merk had geen gepast musclecar-antwoord. Anderzijds: Ford had een supercar, de GT. En nu hebben ze beide. Want de Ford Mustang Shelby GT500 is hier en hij wil de onverzadigbare snelheidslustigen voor zich winnen.

Wat maakt de Ford Mustang Shelby GT500 bijzonder?

De Ford Mustang Shelby GT500 is de krachtigste productie-Ford ooit gebouwd. Zelfs de oppermachtige Ford GT (655 pk) huivert bij het zien van zijn vermogenscijfers. Bovendien is de GT500 een van de beste badges die Amerika ooit voortbracht. De eerste Shelby GT500 verscheen in 1967 en de naam is sindsdien alom geliefd.

Ford Mustang Shelby GT500: de specificaties

Ford houdt het een beetje vaag als het gaat om de specificaties en dat kan er mee te maken hebben dat ze het allerlaatste schroefje nog eventjes moeten aandraaien. Wel durven ze alvast te zeggen dat de 5,2-liter V8 met een 2,65-liter supercharger meer dan 700 pk produceert.

Het vermogen gaat via een transmissie met dubbele koppeling naar de achterwielen – een primeur voor een ponycar. Het sprintje naar de 100 km/u duurt ongeveer 3,5 seconden en een kwartmijl is in minder dan 11 seconden al klaar.

Om ervoor te zorgen dat de Shelby geen ongeleid projectiel wordt, deed Ford een hoop aan de aerodynamica en het onderstel. En als dat niet genoeg is, kun je nog kiezen voor een Handling Package voor extra grip en een Carbon Fiber Track Pack inclusief koolstofvezel wielen.

De concurrenten van de Ford Mustang Shelby GT500

De Ford Mustang Shelby GT500 kent één heel duidelijke concurrent. Zelfs de fotoseries van de twee concurreren met elkaar. De Dodge Challenger Hellcat sleurt tegenwoordig 727 pk uit zijn 6,2-liter V8. Ford heeft hiermee eindelijk een antwoord op de bizarre spierauto van Dodge.

Aankomende herfst staat de Ford Mustang Shelby GT500 bij de Amerikaanse dealers. In Europa zal hij niet via de officiële kanalen te krijgen zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)