Terwijl we deze occasion aan het bekijken waren, hoorden we in de verte een adelaar roepen, terwijl er spontaan een vlag met strepen en sterren werd gehesen. Als er een auto is die iconisch is voor Amerika, is het deze Ford Mustang Shelby GT500. Meer muscle dan een vlog van Joel Beukers en een hemelser geluid dan een samenwerking van The Rolling Stones, Jimi Hendrix en Michael Jackson (al weten we niet zeker of dat goed zou klinken).

De 7,0-liter V8 die dit geluid produceert, pompt 407 pk naar de achterwielen. Dat lijkt misschien niet veel in vergelijking met het vermogen van de huidige Shelby GT500, en zeker niet met een gewicht van 1.155 kilo. Maar in 1967 was dit de dikste Mustang die je kon kopen. Bovendien is het de eerste generatie GT500 – een naam die nu nog ontzag opwekt.

Behalve de wielen is deze GT500 nog volledig hetzelfde als in 1967. Blader even door de foto’s in de bovenstaande galerij en geniet van het Amerikaanse jaren-zestig interieur. De klassieke meters achter het stuur, het houten stuur zelf, het dashboard van geborsteld aluminium en de leren stoelen. Alles wat je van een auto als deze verwacht, is aanwezig. Op een handtekening van Carroll na, dan.

Hebben? Je kunt deze Ford Mustang Shelby GT500 in Heerenveen ophalen voor 169.500 euro. We geven toe: het is niet goedkoop. Maar dit soort auto’s zie je niet vaak voorbij komen. Misschien kun je een aantal vrienden optrommelen om een potje te maken.

Reacties

 • Nic V heeft op 5 december 2020 geschreven:

  staat ie nog te koop? zo ja bij wie en waar?

  Reageer
 • Gearz heeft op 27 juli 2018 geschreven:

  Er zit een AOD transmissie onder met overdrive, niet de originele stoelen, niet de originele velgen, niet de originele achterruit, geen foto van de motor te zien (origineel?)…
  Ik heb mijn ernstige twijfels bij deze wagen, het lijkt mij dat zelfs de RDW er in is getuind.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear