‘Mijn eerste gedachte was dat een van de buren een golfbal had geraakt die door een raam ging, want zo klonk het’, zegt een Ford-klant in Amerika tegen The Wall Street Journal. Meer eigenaren melden een knal waardoor het lijkt alsof hun nieuwe Ford F-150 door de geluidsbarrière gaat, gevolgd door oorverdovende ruis. De herrie uit de speakers zou zelfs aanhouden als de auto uitgeschakeld is.

Ford ontving meer dan honderd klachten over de F-150 en de Expedition. Dit zijn modellen die in Nederland weinig voorkomen omdat ze officieel hier niet geleverd worden. De Amerikaanse klanten melden dat het oorverdovende geluid soms wel een kwartier aanhoud en dat ze nog lang last hadden van suizende oren na het vooral. Vreemd genoeg zijn er nog geen rechtszaken gemeld in de VS.

Veel auto’s van Ford hebben het probleem met de speakers

Het merk gaat alle F-150’s en Expeditions van de bouwjaren 2021 tot en met 2023 fiksen. Alleen voor de pick-up gaat het al om meer dan 1,5 miljoen exemplaren. De klacht ligt blijkbaar ergens bij de versterker van het audiosysteem. Deze slaat op hol waardoor de knal en de ruis hoorbaar is. Gelukkig bedacht Ford een softwarematige oplossing voor het vervelende probleem.

Klanten kunnen naar de dealer voor een update of de auto via het internet thuis nieuwe software geven. Voor mensen die zo’n pick-up in Nederland rijden, is het dus verstandig om even te verbinden met het web. Zo voorkom je dat je auto plots sneller dan het geluid gaat – qua herrie dan.

Advertentie

Reacties

 • Harry heeft op 25 augustus 2023 geschreven:

  Die heb ik ook 1 keer gehad in mijn ford focus met sync4.
  Dit is inderdaad verholpen met een software update

  Reageer
 • Maarten heeft op 25 augustus 2023 geschreven:

  Gelukkig bedacht Ford een softwarematige oplossing voor het vervelende probleem.

  Kijk zo hoort het in 2023.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie