Platenspelers zijn in 2023 weer zo hip, dat je zelfs bij de Ikea een speler voor je favoriete vinyl kunt kopen. Die is ook nog eens ontworpen door een Nederlander. Meer dingen uit het verleden maken nu een comeback. Zo gaat Ford weer auto’s leveren met een ouderwetse AM-radio, maar dat is niet omdat het Amerikaanse merk leuk wil verdienen aan hipsters.

Eerder dit jaar plaatsten we al een bericht over het verdwijnen van de AM-radio in nieuwe auto’s. Hier is dat niet zo’n issue, maar in Amerika draaien de noodzenders op de AM-frequentie. Als er dus iets helemaal fout loopt in de VS, is het handig als auto’s nog de ouderwetse radio hebben om noodzenders te ontvangen.

AM-radio heeft een groot bereik

AM-zenders hebben namelijk een groot bereik en in een noodgeval kunnen slechts 75 radiostations zo’n 90 procent van alle Amerikanen bereiken. Zeven voormalig leden van het Federal Emergency Management Agency (FEMA) waarschuwden toen voor het gevaar van het verdwijnen van de radio. En daar geeft Ford gehoor aan.

Jim Farley, de grote baas van Ford, meldt dat alle nieuwe auto’s van Ford en zustermerk Lincoln straks weer een ouderwetse AM-radio krijgen. En blijkbaar kunnen ze via een software-update AM-radio installeren op bestaande modellen. Kijk dus niet gek op als jouw Ford Mustang Mach-e straks Radio T-POT of de Borrelronderadio kan ontvangen. En ja, die bestaan echt.

Reacties

  • Roger heeft op 26 mei 2023 geschreven:

    En in België althans, valt mijn DAB+ regelmatig uit, hetgeen FM op dezelfde zenders niet doet.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear