Er zijn merken die ergens op de wereld een kleine auto hebben rondrijden, en deze dan als basis gebruiken als ze op andere markten ook willen downsizen. Zo niet Ford. Hier in Europa rijdt al tijden de alleraardigste Ka, maar wat doen ze op de autoshow van Beijing? Gewoon keihard een compleet ander miniautootje neerzetten.

Is de Start conceptcar dan misschien een hint naar de nieuwe Ka? Dat zou op zich kunnen, al is deze auto getekend in Californië en dus niet al te Europees. Wel zegt Ford dat veel ontwerpelementen hun weg naar de volgende generatie Ka zouden kunnen vinden.

Ook de motor gaat binnenkort in productie: het is een 1.0 driecilinder EcoBoost-benzineblokje dat in ieder geval op het programma staat voor de Fiesta en de volgende Focus. Het vermogen wordt niet opgegeven, maar de CO2-uitstoot wel (minder dan 100 g/km). Zo ver is het dus al gekomen.

De auto heeft verder een handgeschakelde zesversnellingsbak en uitgebreide smartphone-connectiviteit. Dat wil zeggen dat je zo’n beetje alle telefoonfuncties met je stem kunt bedienen. Van dat soort dingen worden wij altijd een klein beetje warm van binnen.

Reacties

Meer van TopGear