In Nederland stikt het niet van de drive-in bioscopen, dus hier zou een speciale modus voor de drive-thru handiger zijn. Misschien eentje die de geur van een Big Mac uit de auto verdrijft. Maar voor nu lijkt Ford meer geïnteresseerd te zijn in de drive-in bioscoop. Ze bedenken er bij het Amerikaanse merk zelfs een speciale modus voor.

Het systeem kan de positie van de auto bepalen ten opzichte van het scherm dankzij GPS. In het document van The United States Patent and Trademark Office heeft Ford het ook over een manier om ‘de omgeving te scannen met sensoren, zoals radar, lidar, camera’s of ultrasonische sensoren’. Voor nu gaat het nog om patenten en zijn er geen implementatieplannen bekend.

Het resultaat is bijvoorbeeld dat de auto áchter iets door de luchtvering zakt, zodat je minder ver omhoog hoeft te kijken naar het scherm. Zo krijg je geen last van je nek. De drive-in modus zorgt er ook voor dat de lampen van de auto niet gaan branden, zo verpest je de filmervaring voor de mensen vóór je niet.

Nog meer handige features voor bij een drive-in bios

Daarnaast tackelt Ford nog een probleem. Wanneer het infotainmentsysteem te lang aanstaat zonder een lopende motor, schakelt hij zich na een bepaalde tijd uit om de accu te sparen. Daardoor gaat ook de radio uit en heb je geen geluid meer. In de speciale ‘Car Cinema Mode’ blijft de radio aanstaan en kun je verschillende features aan of aanzetten, zoals de airco of het koelvak.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear