Ergens dit jaar zou er een Tesla Model 2 moeten verschijnen. Of misschien heet ie Model Q. En misschien komt ie pas in 2026. Het punt is: er komt een goedkopere Tesla aan. Er zijn nu foto’s opgedoken van een vreemde auto in China, waarvan de geruchten gaan dat het de nieuwe Model 2 (of Model Q) moet zijn. Eén ding is zeker: dit is geen Tesla. Maar wat is het in hemelsnaam dan wel?

Kijk maar even goed naar de onderstaande foto’s. In de achterbumper zit een gat waar ooit een uitlaat zat. De grepen zijn niet verzonken in de deuren (zoals bij alle Tesla’s) en bovendien rijdt Tesla eigenlijk nooit met gecamoufleerde modellen in het wild. En tot slot weten we eigenlijk zeker dat dit een Mazda CX-30 is, als we kijken naar de daklijn en de bumpers.

Maar wat is het dan wel?

Of iemand heeft heel veel moeite gestoken in het bewerken van deze foto’s, of er rijdt echt een Mazda CX-30 in China met Tesla-lampen. De uploader van de bovenstaande beelden denkt dat iemand een Tesla-bodykit voor de Mazda heeft gemaakt. Er is verder helaas heel weinig bekend over van wie het voertuig is en waarom hij met camouflage rijdt.

De echte Tesla Model 2

Geruchten over een Tesla Model 2 gaan al een tijdje. Dit zou de goedkoopste Tesla moeten worden met een prijs van ongeveer 25.000 euro, wat ongeveer 15.000 euro goedkoper is dan de Tesla Model 3. Eerdere berichten spreken over een onthulling in 2023, maar we gokken dat de auto er voorlopig nog niet is. En zelfs als ie onthuld wordt, kan het nog lang duren.

Reacties

 • Ikke heeft op 3 maart 2023 geschreven:

  Met ‘Vraag’ eens. Dit ziet er niet uit.

  Reageer
 • Vraag heeft op 28 februari 2023 geschreven:

  Waarom zou je zo’n mooie Mazda verminken met zo’n kikkerkop van een Tesla?

  • Maarten heeft op 1 maart 2023 geschreven:

   Vinden ze kennelijk toch een upgrade? Who knows..
   Komen barre tijden aan voor je trouwens wanneer Tesla dit kleinere model verkoopt. Nog meer Tesla’s op de weg.

   En dan weer die nieuwsberichten (die jij fake news vind) waarin records van Tesla in zowel, verkoopaantallen, omzet, nettowinst besproken worden. Succes op Succes, mensen om je heen die in Tesla investeren en rijker en rijker worden.
   Dit naast ; meer en meer faillissementen bij de andere merken.

   Maar gelukkig zal “vraag” hieronder altijd klaar staan met zijn oneliners om iets boos of negatiefs te roepen als hij Tesla leest.
   Dank voor je inzet kerel 🙂

   • maarten heeft op 1 maart 2023 geschreven:

    Ik help je even want ik ben de beroerdste niet. Komt ie;

    Op kenteken gezet in 2022:
    2565 model 3
    3896 model Y

    Dat is samen dik 6400 nieuwe tesla’s in Nederland in 2022.

    Als we dat dan vergelijken met jouw gevonden export cijfers dan snap je mijn punt wel he?

    Wordt je niet moe van jezelf dat je op een of andere manier altijd bij de ‘alternatieve’ feiten uitkomt en daarom altijd perongeluk de verkeerde conclusies trekt?

    Geloof je me niet en ga je roepen dat ik lieg omdat je de cijfers niet leuk vind.

    Check de cijfers zelf (!) op allecijfers.nl. je vind daar overigens nog veel meer interessante feiten. (Geen meningen, geen alternatieve feiten, gewoon feiten)

    • Ignore heeft op 1 maart 2023 geschreven:

     Maarten heeft een bijzondere duiding van feiten. Wat “trol-buster” stelt heb ik opgezocht en dat klopt. Dan komt die Maarten met iets compleet omgerelateerds aanzetten en daarom zou het niet kloppen. Het prototype van “alternatieve feiten” toepassen. Maarten is ongetwijfeld fan van Trump en Thierry.

     Reageer
    Reageer
   • Trol-buster heeft op 1 maart 2023 geschreven:

    Nog meer Tesla’s op de weg? In de periode januari-augustus 2022 verkocht Tesla in NL 1336 auto’s en werden er meer dan 1100 geexporteerd. In NL zijn we Tesla-moe. En Maarten moe. Met zijn Tesla obsessie en zijn constante stroom leugens om Tesla op te hemelen.

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear