Je een weg banen door een van de drukste steden ter wereld met een SUV kan knap lastig zijn. Daarom kiezen mensen in Parijs er vaak voor om met een scooter of motor op pad te gaan. Tot 1 september van dit jaar kon je je tweewieler met verbrandingsmotor ook nog eens gratis parkeren. Dat feest is voorbij, want nu moet je parkeergeld betalen, maar blijkbaar was niet iedereen daarvan op de hoogte.

Van september tot december schreef de Franse politie meer dan 200.000 parkeerboetes aan eigenaren van motoren en scooters. De bedragen voor de overtredingen zouden tussen de 25 euro en 37,50 euro liggen. Alles bij elkaar ging er dus tenminste 5 miljoen euro naar de Franse schatkist. Locoburgemeester David Belliard geeft het parkeertarief dan ook ‘een zeer positieve beoordeling’.

Nog meer regelingen tegen verbrandingsmotoren

Vanaf 1 september dien je 3 euro per uur te betalen om je motor of scooter met verbrandingsmotor te parkeren in Parijs. Deze regel kwam om vervuiling en lawaai in de stad tegen te gaan, vandaar dat elektrische tweewielers wel gratis mogen parkeren. In drie maanden tijd werden er ook nog eens 5.000 motors en scooters in beslag genomen vanwege illegaal parkeren, schrijft Motor.nl.

Daar houdt het niet op voor rijders met verbrandingsmotoren. Er hangen sinds het begin van dit jaar geluidradarsystemen in Parijs. Volgens Belliard zou de ‘gezondheid en levenskwaliteit’ van Parijzenaren erop vooruit gaan als er minder lawaai is. De radar detecteert niet alleen te hard geluid, maar kan vanaf 2023 ook boetes uitschrijven. Pas dus op met revven in de Franse hoofdstad!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear