Het is je mogelijk opgevallen dat we veel content met een Japans tintje plaatsen de afgelopen tijd. Dat komt omdat twee van TopGears fotografen – Mark Riccioni en Alex Penfold – op dit moment heel veel foto’s aan het maken zijn van vette auto’s in Japan. In dit bizarre automuseum, in een oud treinstation, staan een paar heel mooie exemplaren. Van een flamingoroze Corvette tot aan een casual geparkeerde Koenigsegg Agera RS.

Wat voor mooi spul kun je in dit museum vinden?

In dit unieke automuseum vind je onder andere een Porsche 911 Turbo ‘Road Runner’. Deze getunede 911 is goed voor zo’n 550 pk met een topsnelheid van 307 km/u. Wellicht weet je dat Jaguar slechts 53 XJR-15’s produceerde? Nou, wij hebben er nu twee gezien in evenveel weken. Ook kun je BMW’s eerste supercar, de M1, in dit museum vinden. De M1 was toen hij geboren werd complex, pijnlijk en zeer duur. Maar toch willen wij hem.

Natuurlijk zijn ook de Italianen van de partij. Geef toe, geen collectie is compleet zonder een paar klassieke Italiaanse auto’s. Daar spotten we een Jaguar E-type – een ware schoonheid in een wereld vol SUV’s. Exoten uit het thuisland? Die staan er natuurlijk ook. De ultieme Skyline GT-R bijvoorbeeld, ook wel bekend als de Hakosuka uit 1971 (voor wie zijn Japanse termen kent). En natuurlijk mag de beeldschone Toyota 2000GT niet ontbreken.

Vind je op straat ook nog vette auto’s in Japan?

Absoluut. Wat dacht je van een gouden Lamborghini Aventador S? Die zal vast wel van Joel Beukers-san zijn. Hoewel: er zit een kat in de auto – Lambo Cat – die er niet uitziet alsof ie van plan is het stuur uit handen te geven…

Een Pagani Zonda met een dakkoffer? Kan gewoon. Van 0 naar 400 km/u in 36,44 seconden? Daar heb je de Koenigsegg Agera RS voor nodig. Of voor als je even snel naar de supermarkt moet.

Bekijk hierboven alle foto’s van de vette auto’s in Japan die onze fotografen tegenkwamen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)