Sinds de elektrificatie van de autobranche zijn er ontelbaar veel nieuwe automerken bij gekomen. Autonamen die ons nu nog niets zeggen, maar wellicht over een aantal jaar onze wegen zullen veroveren. Denk maar eens terug aan de eerste keer dat je het woord ‘Tesla’ hoorde en het over een auto ging van ene meneer Musk. In de zee van nieuwe automerken is het daarom zo nu en dan goed om bij de vertrouwde merken langs een kijkje te nemen.

Vandaag doen we dat in Ingolstadt bij Audi. Het mooie aan automusea is dat je doorgaans hetzelfde pad bewandeld als in andere musea. Er is een hoekje met het waar-het-ooit-begon-verhaal, waarna de puberteit van het merk om de hoek komt kijken. Later staan de iconen van het merk, gevolgd door een eventuele sporthoek waar kinderen (en wij) zich vergapen aan alles dat ze tig keer op YouTube hebben gezien.

Wat staat er zoal in het Audi-museum?

Er is een mix van jong, oud en sportief. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Audi R8 LMP900 die tijdens de 24 uur van Le Mans in 2000 plaats 1, 2 en 3 voor zijn rekening nam. Natuurlijk mag de rallytak van Audi niet ontbreken met hun eurekamoment in de autosportgeschiedenis: de Audi Quattro. Het is goed vertoeven in zo’n Audi-museum. We raden je dan ook vooral aan om er eens langs te gaan als je in de buurt bent.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear