Eerder deze week ging het verhaal rond dat Ferrari een Nederlander had geweigerd als klant omdat hij ‘niet VIP genoeg was’. De man wilde graag een Purosangue kopen van 650.000 euro, maar als eierenboer paste hij blijkbaar niet bij het merk. Bij Ferrari kun je zo’n verhaal wel verwachten, maar bij Toyota?

Vincent reed naar de Toyota-dealer in zijn Lamborghini Diablo omdat hij geïnteresseerd was in een Toyota GR Yaris die daar te koop stond. Naast zijn Diablo heeft hij ook nog een De Tomaso Pantera GTS, een oude Panda 4×4, een Porsche Boxster Spyder (981) en nog wat toffe auto’s. Wel iemand die je serieus kunt nemen als potentiële klant, zou je zeggen.

Eerst een deal, dan een proefrit

De Toyota-dealer wilde eerst een deal sluiten met de Lamborghini-rijder voordat ze de auto uit gingen lenen voor een proefrit. We snappen dat zo’n auto als de GR Yaris een hoop ‘testpiloten’ zonder koopintentie aantrekt, maar in dit geval klinkt het alsof ze een potentiële koper laten lopen.

‘Ze dachten ook dat mijn grapje over het inruilen van de Diablo serieus was’, zegt Vincent op zijn Instagram. ‘Eindelijk heb je een reden om een ander soort autokoper naar je showroom te halen en dan ga je er zo mee om. Dealers zijn de nieuwe dinosaurussen’, concludeert de potentiële koper.

Toyota zelf snapt het gelukkig beter

Gelukkig kreeg de importeur snel genoeg lucht van het verhaal en er werd gelijk een proefrit geregeld met een auto uit de collectie van Toyota Nederland. ‘Ik heb er echt eentje nodig in mijn leven’, concludeert Vincent over de GR Yaris.

Advertentie

Reacties

 • Chris heeft op 8 november 2022 geschreven:

  Alleen brave saaie mensen kopen Toyota’s omdat die hetzelfde imago hebben.

  Iemand met een Lambo past niet in dat plaatje, logisch dat ze hem weigeren, daar geloven ze niet van dat dat een serieuze klant is.

  Reageer
 • RAFJ2000 heeft op 5 november 2022 geschreven:

  Zoiets komt bij Toyota wel meer voor. Jaren geleden zocht ik vervanging voor mijn Ford Mondeo. Als tweede auto hadden we een vrij nieuwe Kia Rio voor in de stad. De dealer zag de Kia en maakte de opmerking dat een Toyota niet bij ons zou passen, zonder verder te informeren. OK, gelukkig zijn er andere automerken….

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie