Waar tot voorkort de aux-kabel van essentieel belang was, ligt nu in elke auto wel een laadkabeltje voor de telefoon. Zeker voor wie Spotify, Flitsmeister én Google Maps tegelijk draait, is een beetje extra elektrosap onmisbaar. Uiteraard zou je na het gebruik de kabel telkens netjes kunnen opbergen in het handschoenenkastje, maar in theorie kun je ook die zak chips niet in één keer leegeten. In de praktijk loopt het leven net even anders. Het probleem is nu wel dat de kabel vaak tussen de stoel komt of bij de voeten van je passagier ligt.

Geen slingerende telefoonkabel in de auto meer

Daarom even een klein tipje tussendoor. En ook nog helemaal gratis, zowel de tip als de uitvoering. Je kunt de slingerende telefoonkabel in de auto heel eenvoudig een stuk inkorten, met wat inspiratie van een oude huistelefoon. Grappig trouwens hoe een ‘huistelefoon’ anno 2021 klinkt als de meest nutteloze uitvinding ooit, want wat heb je nou aan een telefoon die je niet mee kunt nemen? Ach, hoe de tijden zijn veranderd.

Een pen en een föhn

Voor het trucje heb je een een lang, cilindervormig voorwerp nodig, een pen bijvoorbeeld. Een schroevendraaier of een eetstokje kan ook. Wikkel de kabel strak om het voorwerp heen, maar hou wel wat ruimte bij de uiteinden, zodat je de stekker niet kapottrekt. Voor het gemak kun je het kabeltje even vastplakken, maar vasthouden werkt net zo goed. Pak daarna een föhn of een andere warmtebron en maak het kabeltje warm.

Even wachten en klaar

Wacht tot het kabeltje is afgekoeld en haal het los. Nu zul je zien dat de telefoonkabel opkrult en veel minder ruimte inneemt, zonder dat de kabel daadwerkelijk korter is. Op deze manier vertrappelt je passagier de kabel tenminste niet meer en blijft hij niet meer tussen de stoel en de middentunnel steken. Allemaal geen hogere wetenschap, maar toch best handig. Gekrulde kabeltjes zijn trouwens ook gewoon te koop, als dit alles je te veel moeite is.

Reacties

  • Pim heeft op 27 maart 2021 geschreven:

    Je kan ook gewoon een draadloze lader v de ikea kopen en op deze ruimte neerleggen, ligt je telefoon ook netjes en zie je ook geen draden, 5 euro (ipv bij de dealer 100e als optie).

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)