Wanneer iemand BMW M2 zegt, moet vrijwel de hele redactie meteen glimlachen. Wat een auto. We zijn zeker niet de enigen, want de M2 is inmiddels een zeer geliefde auto geworden. De geruchtenmolen rond een eventuele Gran Coupé draait al een tijdje, maar het lijkt nu serieuze vormen aan te nemen. Volgens Autocar werkt BMW momenteel namelijk aan een complete 2-serie Gran Coupé. En kunnen we vanaf 2019 zelfs met een vierdeurs M2 overdwars door bochten gaan. De M2 Gran Coupé zou het pronkstuk van de nieuwe serie worden.

Tweede M-Gran Coupé

Het zou voor de geliefde M-serie de tweede Gran Coupé worden, met de M6 presenteerde BMW in 2011 al een dergelijke uitvoering. De beslissing zou voortkomen uit het doel om te concurreren met de Mercedes-AMG CLA 45 en de Audi RS3 Limousine. De informatie over de M2 GC zou afkomstig zijn van mensen die dicht bij onderzoek & ontwikkeling-voorman Klaus Fröhlich staan. Het zou ook direct verband hebben met de beslissing van topman Harald Krüger om de Concept Compact sedan niet buiten China uit te brengen. Die sedan werd eind vorig jaar gepresenteerd tijdens de Auto Guangzhou show.

Iets meer ruimte

Om genoeg ruimte te creëren achterin hangt de wielbasis ergens tussen de 2.690 millimeter wijdte van de 2-serie Coupé en de 2.810 millimeter van de 3-serie sedan. Er zal een compleet nieuw interieur worden ontwikkeld zodat je hele gezin comfortabel kan zitten terwijl jij gek gaat doen. De M2 Gran Coupé zal aangedreven worden door dezelfde zescilinder turbo van de normale M2, dus met 370 pk. Kom maar op!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)