Wat kijkt ie boos hè? Als een norse oom wiens nichtjes zijn snor versieren met allerlei glitters. En met sterretjes. Vanuit welke hoek je ook naar de Mercedes CLA Concept kijkt, je ontkomt niet aan het sterlogo. Zelfs in het glazen dak wist Mercedes het logo veelvuldig te verwerken. En je gaat veel van deze conceptversie terugzien in het productiemodel. Volgens het merk is dit concept een ‘bijna-productierijp voorproefje’.

Het is één van de vier modellen die op het MMA-platform komt te staan. MMA heeft in deze niets te maken met kooivechten, maar wel met het Mercedes Modular Architecture. Voor de Mercedes CLA Concept geldt dat ie erg zuinig omgaat met zijn kWh’tjes. Volgens de WLTP zou je 750 kilometer ver moeten komen met de CLA en verbruik je 12 kWh per 100 kilometer. Ter vergelijking, een Tesla Model 3 verbruikt ongeveer 14 kWh per 100 kilometer.

Vervolgens gaat het opladen van de 800-volt batterij rap. In een kwartiertje moet je weer 400 kilometer kunnen rijden. De motor, versnellingsbak en elektronica zitten in één pakket verwerkt. Mercedes zegt dat dit concept is ontworpen voor ‘een breed scala aan vermogensvereisten in verschillende modelseries’. Zei er iemand AMG? Dit studiemodel heeft 238 pk en net als de Porsche Taycan heeft de CLA twee versnellingen. Informatie over prestaties zijn nog niet bekend.

Het interieur van de Mercedes CLA Concept is duurzaam

Vanbinnen monteert Mercedes niet het MBUX Hyperscreen, maar het kleinere Superscreen. Het display strekt zich nog steeds over de hele breedte uit, is in drieën verdeeld en schijnt afgeleid te zijn van het scherm in de Mercedes Vision EQXX. Achter het scherm zijn op slinkse wijze de roostertjes verwerkt. Verder bestaat het interieur voornamelijk uit nappaleer en voor de afwerking gebruiken ze papier (ja, papier). Het stuur ziet er weer fabelachtig uit met een led-verlichting achter het Mercedes-logo.

Mercedes CLA Concept 2023

Sterretjes in het dak. Is dat niet al eens eerder gedaan? | Foto: © Mercedes

Naast het lage verbruik is het duurzame interieur een stap in de goede richting voor 2039. Dan wil Mercedes CO2-neutraal zijn. Voor het zover is, krijgen we eerst dus deze Mercedes CLA wanneer het concept verandert in een productiemodel. Later moeten we dus nog een shooting brake en twee SUV’s krijgen. Als die er net zo fris uitzien als deze CLA, komt het vast wel goed met Mercedes.

Advertentie

Reacties

  • De benchmark heeft op 4 september 2023 geschreven:

    Das beste oder nichts!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie