Een Kinder Surprise-ei eten? Levensgevaarlijk, is verboden bij de wet. Een slokje nemen van een goudgele rakker vóór je 21e? Wat bezielt je? Een Ford F-650 van ruim 5.000 kilo besturen op je zestiende? Tuurlijk, ga je gang. Wat kan er misgaan? Juist, de Amerikanen houden er zo hier en daar wat gekke wetten op na. Want in sommige staten mag je deze gigantische Ford F-650 – de moeder aller pick-ups – gewoon besturen met een normaal rijbewijs.

In Nederland ligt dat anders. Hier moet je een C1-rijbewijs (ook wel licht vrachtwagenrijbewijs) hebben om de pick-up te besturen. Zeker in ons land, waar alles wat krapper is, klinkt dat als een verstandige keuze. Je ziet ze hier dan ook niet zo heel veel, en daarom is het bijzonder te noemen dat er nu eentje uit 2007 te koop staat in Amsterdam. Helaas is het niet de versie met de V10-benzinemotor. Of gezien de brandstofprijzen: gelukkig.

In Amerika is de Ford F-650 heel normaal in het straatbeeld. Hij is enorm veelzijdig door zijn formaat. Hij kan omgebouwd worden tot kleine tankwagen, takelwagen of gewoon een kleine vrachtwagen. Niet in elke Amerikaanse staat zul je er met een B-rijbewijs in mogen rijden. Ook zullen de uitvoeringen die écht zo groot zijn als een kleine vrachtwagen waarschijnlijk niet zomaar te besturen zijn. De zevende generatie die je hier ziet, werd geleverd van 2000 tot 2015. Op dit moment verkoopt Ford de achtste generatie, onder meer met een 7,3-liter V8.

DUSA Import verkoopt deze Ford F-650 met dubbele cabine, waar je met z’n vijven in mag zitten. De maximaal toelaatbare massa is 11.794 kilo. Een Cummins 5,9-liter zes-in-lijn dieselmotor met 234 pk en 827 Nm moet het geheel voortbewegen. De Ford F-650 staat op luchtvering en heeft vier wielen op zijn achteras. De buitenkant is matzwart en de binnenkant is bekleed met grijs en zwart leer, plus veel rode accenten. Muziek komt uit een op maat gemaakt audiosysteem van Pioneer. Hebben? Hij kost 75.000 euro exclusief BTW.

Reacties

 • Rusy heeft op 3 december 2019 geschreven:

  Grootste missbaksel ooit van ford spuuglelijk dit ding 😉

  Reageer
 • John heeft op 3 december 2019 geschreven:

  Ik heb er af gelopen zaterdag proefrit mee gemaakt zeker dikke wagen

  Reageer
 • Ger heeft op 2 december 2019 geschreven:

  Ze lopen al ruim 10 jaar te leuren met dat ding.. is omdat hij niet te verkopen was een poosje aan pioneer verhuurt geweest..
  en ze vragen al 10 jaar het zelfde haha

  Reageer
 • Nils heeft op 2 december 2019 geschreven:

  Mag dit mijn caravan van 1350kg trekken…

  Reageer
 • Gerard Lotgering heeft op 1 december 2019 geschreven:

  Hahahaha, ik vind dit spul echt zooooo fantastisch! XD

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear