In de film Layer Cake vervulde de Audi RS 6 (C5) zijn rol perfect. Nimmer werd er nadruk gelegd dat het gaat om een powerstation met 450 pk. Wie niets met auto’s heeft, kijkt naar een grijze stationwagen die iets meer herrie maakt dan normaal – maar dat kan net zo goed filmmagie zijn. Voor de autoliefhebber is de Audi RS 6 naast Daniel Craig de hoofdrolspeler in deze film.

Zo ingetogen en tegelijkertijd zo bruut als de eerste Audi RS 6 maakt het merk ze niet meer. Het moet tegenwoordig allemaal schreeuwerig en obsceen. Wil jij een gloednieuwe opper-Audi zonder de ongewenste aandacht, dan is dit een van de laatste kansen die je krijgt. Er staat namelijk, in Nederland, een gloednieuwe Audi RS 6 (C5) uit 2002 te koop.

Waarom reed er niemand in deze gloednieuwe Audi RS 6?

De Mugelloblauwe Audi RS 6 werd in 2002 besteld bij een Zwitserse dealer. Toen de Audi geleverd werd, kon de klant hem helaas niet meer afnemen. Vervolgens bleef de powerstation een lange tijd ongeliefd in de showroom staan, totdat een verzamelaar de potentie zag van een gloednieuwe RS 6 en hem meenam om hem toe te voegen aan zijn collectie.

Lange tijd stond de Audi RS 6 uit 2002 bij de verzamelaar in Zwitserland, totdat Auto Leitner uit Alkmaar hem kocht. Ondanks de maagdelijke tellerstand van 2.306 kilometer ontving deze Audi RS 6 al twee onderhoudsbeurten. Eentje bij 952 kilometer in 2002 en nog eentje in 2018 bij 2.272 kilometer, waarbij hij onder meer een nieuwe riem kreeg.

De gloednieuwe Audi RS 6 kan nu van jou zijn. Hij kost 59.500 euro. Dan krijg je een 4,2-liter achtcilinder met twee turbo’s, 450 pk en 560 Nm. De automaat schakelt door vijf versnellingen en in 4,9 seconden zit de station op de 100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)