Je ziet ze weleens rijden op de snelweg. Van die afgeragde barrels die nooit volledig rechtuit lijken te rijden. Ze hebben waarschijnlijk ooit een goede tik gehad waardoor de uitlijning niet goed staat, of waardoor de volledige auto gewoon krom is. Ze lijken als een krabbetje te bewegen. De nieuwe elektrische GMC Hummer, die volgende maand onthuld wordt doet dat ook, maar dan expres.

De achterwielen van de GMC Hummer sturen mee. Nu is dat niets nieuws, want dat kun je zelfs krijgen op een Renault Mégane, maar de Hummer gebruikt de vierwielbesturing voor een krab-modus. Hiermee kan de Hummer zijwaarts bewegen, net als een krabbetje. Handig bij uitdagend offroad-werk, of op een krappe (krabbe?) bouwplaats.

Vanaf 20 oktober kun je in Amerika een GMC Hummer reserveren. Ze noemen het de eerste emissieloze supertruck ter wereld. De topversie biedt net geen 16.000 Nm en ruim 1.000 pk. De 0-100-tijd is zo’n 3 seconden. De voordeligste versie kost naar verwachting in het thuisland zo’n 70.000 dollar. Plannen voor Europa of Nederland zijn niet bekend.

De GMC Hummer is niet het enige elektrische werkpaard dat een geinig trucje kan. De Rivian R1T kan alle wielen individueel aansturen, waardoor deze pickup een zogenoemde ‘Tank Turn’ kan doen. Daarvan bestaat natuurlijk een leuke video.

GMC Hummer loopt als een krabbetje

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear