GMC is een samenwerking aangegaan met een bedrijf genaamd EarthCruiser om een toffe camper van de Hummer EV te maken die niet alleen overal kan komen, maar er ook kan blijven. Voor de kampeeruitvoering is niet zomaar een pop-up tentje achterop de pick-up gedumpt. EarthCruiser pakt uit met een koolstofvezel huisje om in de laadbak van de Hummer te zetten.

Kortgeleden werd de actieradius uit de gigantische 205-kWh batterij opgeschroefd naar 613 kilometer. Daarmee zou je dus ruim 300 kilometer van de bewoonde wereld kunnen ontsnappen (want je moet ook nog terug). Al vermoeden dat je door het extra gewicht en andere aerodynamica minder ver gaat komen wanneer de kampeerset op de Hummer zit. Blijf dus een beetje in buurt van huis of van een oplader.

Genoeg stroom voor zeven dagen

Als onderdeel van de aanpassingen aan de elektrische pick-up krijgt de EarthCruiser Hummer een 6-kWh batterij aan boord om zaken als de koelkast en vriezer van 12 volt te voorzien, want wat moet je in de wildernis zonder ijslolly’s? Dankzij zonnepanelen op het dak kan er tot 605 Watt energie gewonnen worden. Een volle 6-kWh accu en de zonnepanelen kunnen je een week lang van stroom voorzien.

Vanbinnen krijg je een tweepersoonsbed, keukentje met inductie en een watertank van 51 liter. De tank voor het afvalwater uit de gootsteen en douche meet 26 liter. Je zult dus veel moeten drinken of flink gebruik moeten maken van de buitendouche. Er zit zelfs een chemisch toilet in. EarthCruiser zegt dat het bedrijf lang heeft nagedacht over opbergruimte in de Hummer.

Zie je een avontuur in de Hummer EV camper wel zitten? Je kunt alvast je interesse tonen door 100 dollar over te maken naar EarthCruiser. Wat het pakket in totaal kost, is niet bekend. Ergens in 2024 kunnen klanten het pakket kopen. Zo kun je alvast op vakantie met een camper voordat de California-versie van de elektrische ID. Buzz er eindelijk is.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie