Met alle Ford’s F-150 Raptor en Ram’s Rebel TRX zou je haast vergeten dat GMC ook nog bestaat. In Nederland is het merk dan ook nog zeldzamer dan een puber zonder vlogambities. Goed, GMC wil ook meedoen met de stoere pick-ups in de US of A. Daarom begon de Amerikaanse fabrikant dit jaar met de All Terrain X-lijn voor de Sierra. De kleinere Sierra 1500 was als eerst aan de beurt, en nu mag de Sierra 2500 HD ruig komen doen.

De Sierra HD All Terrain X krijgt om te beginnen een 6,6-liter Duramax V8-diesel (die ook in een Camaro past) met 452 pk en 1.234 Nm. Andere belangrijke elementen zijn zwarte 18-inch aluminium wielen met dikke offroad-banden en heel veel zwarte accenten rondom de auto. GMC monteert het speciale Z71 offroad-onderstel en een automatisch blokkerend differentieel.

Is het een gewaagde concurrent voor de Raptor en de Rebel? Nah, daarvoor mist de GMC Sierra HD All Terrain X bijvoorbeeld een Baja-functie. Hij oogt ook net even iets te log. Maar we mogen natuurlijk niet oordelen op uiterlijk. Wellicht leest er een Nederlandstalige medewerker van GMC mee: stuur ons zo’n ding op, dan testen we het wel. Dat is gelijk ook de enige kans dat je er eentje te zien krijgt, want de ruige Sierra komt uiteraard niet naar Nederland.

Reacties

  • henk heeft op 12 oktober 2016 geschreven:

    super CAR

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear