Berg je Lamborghini, Ferrari of McLaren op. Sluit deuren en ramen. Instrueer ze stil te zijn. Want de Gobstopper III is onderweg en hij ruikt supercar-angst. Weet je niet wat een Gobstopper is? Luister, huiver en dek de oren van je supercar af. Anders slaapt hij weken niet.

De Gobstopper II is de hypercarverslindende Subaru WRX STI van Roger Clark Motorsport. Het was in 2016 de snelste auto op het Goodwood Festival of Speed met een tijd van 46,29 seconden. De Gobstopper II vernederde zelfs de bovennatuurlijke McLaren P1 LM.

Om het even in perspectief te zetten: de McLaren zette een op de Nürburgring-tijd neer van 6:43.2. Dat is VIER seconden sneller dan de Porsche 911 GT2 RS. En de Gobstopper II is sneller. Sinds 2016 kon geen enkele andere auto de tijd evenaren op het Goodwood Festival of Speed.

De Gobstopper II haalt 790 pk uit een zeer heftig gemodificeerde 2,0-liter boxermotor. Dus beeld je even in dat ie met 910 pk kan presteren. Te weinig verbeeldingsvermogen? Geen probleem: de Gobstopper III komt eraan. Met 910 pk. En een enorme vleugel. Roger Clark Motorsport belooft nog ongelofelijkere prestaties. De uitlaat hangt in het midden en het vermogen komt wederom uit een boxermotor, maar een Subaru kunnen we het zo te zien niet meer noemen. De rest is nog even afwachten.

Gobstopper III teaser

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)