Het is vandaag Goede Vrijdag, wat nog altijd soort lullige naam is als je weet waarom de dag in de agenda staat. In Duitsland noemen ze de dag Karfreitag. En hoewel het in den beginne niets met auto’s of met karren te maken had, is het door de jaren heen een belangrijke dag voor fans van de Nürburgring geworden. En dat is de reden waarom je er misschien niet heen wilt gaan.

Karfreitag of Goede Vrijdag is de gekste dag op en vooral ook rond de Nürburgring. In Duitsland is het een belangrijke feestdag en veel mensen zijn vrij. Ja, zij wel. En wat doen autoliefhebbers als ze toch een dagje vrij zijn? Dan gaan ze naar de Nürburgring. Traditiegetrouw is het één van de drukste dagen van het jaar rond de Groene Hel – en het is een waar gekkenhuis.

Op Goede Vrijdag naar de Nürburgring

Deze drukte rond Goede Vrijdag is wat ons betreft een heel goede reden om vandaag thuis te blijven. De wegen rond de Nordschleife zijn ook niet per se berekend op de gigantische drukte, dus je zal overal in de file staan. Bovendien zijn er veel politiecontroles en de agenten daar zijn nogal Duitsers. Geen probleem als je een volledig standaard Opel Agila rijdt, maar we gokken van niet.

En áls je dan een mooi plekje hebt gevonden om te kijken, dan kan het twee kanten op gaan. Er zal veel verkeer zijn op de baan, wat leuk is om te zien, maar de drukte betekent ook dat er meer ongelukken gebeuren. Je mag dan vaak naar een leeg stuk asfalt staren. Zeker als er meerdere auto’s bij betrokken zijn, kan het soms wel eventjes duren.

En als je zelf wilt rijden tijdens Karfreitag?

Je moet lang wachten om de Nordschleife op te mogen én om er weer af te gaan. Op de baan is het ook erg druk, dus je moet goed uitkijken. Als je mooie rondes wilt rijden, is het misschien niet de beste dag, maar het kan best leuk zijn om een keer in druk verkeer te rijden en veel in te halen. Overigens schijnt zondag dan wel weer een goede dag te zijn, omdat mensen dan bij familie op bezoek gaan.

Hou er wel rekening mee dat iedere bestuurder met een rijbewijs de Ring mag betreden. Hoe meer mensen er op de Nürburgring rijden, hoe meer mensen zonder ervaring ertussen zitten. Het is zeker geen risicoloos dagje – maar wel gezellig. Check de video hieronder maar hoe druk het kan zijn tijdens Karfreitag.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear