Hier een TopGear-tip: zoek de data op van wanneer de tankstations bij jou in de buurt zijn opgericht en zet die in je agenda. In het Friese Harlingen hebben zo’n zestig automobilisten gebruikt gemaakt van een verjaardagsfeestje van een tankstation. De peutverdeler bestond afgelopen weekend 22 jaar en dat werd gevierd door 2 keer, 22 minuten lang de prijzen van 22 jaar geleden te hanteren.

’33 euro voor een volle tank, geweldig’, zei een van de Friezen die gebruik maakten van de actie tegenover Omrop Fryslan. Mensen mochten trouwens geen jerrycans vullen. Ook campers en vrachtwagens werden geweigerd. Net als je bij een bruiloft alleen maar binnenlands gedestilleerd gratis mag bestellen – anders loopt het wel erg in de papieren. 

Hoe goedkoop was de benzine in Friesland?

Een liter normale benzine kostte 1,15 euro en voor een liter diesel betaalde je 85 cent. Daardoor pakte de geluksvogels ongeveer een euro voordeel per liter op de hedendaagse prijs. Zo’n voordeeltje haal je niet wanneer je in Duitsland of België gaat tanken. Volgens de ANWB ben je ongeveer 1,80 euro per liter Euro 95 kwijt in beide buurlanden. Diesel kost in Duitsland ongeveer 1,77 euro en in België 1,91 euro.w

De momenten waarop de prijzen van 2001 op de pompen verschenen, stonden auto’s massaal in de rij. De tankhouder vertelt dat niet iedereen gebruik heeft kunnen maken van de actie. Automobilisten die net te laat kwamen, werden beloond voor het wachten met een waardebon van 5 euro. ‘Dan hebben ze toch nog iets’, zegt de eigenaar van het Friese tankstation.

Advertentie

Reacties

  • Annet heeft op 11 september 2023 geschreven:

    Wordt het niet eens tijd voor autoloze zondag.
    Zo gezellig.
    We mekkeren wel over de benzineprijzen maar tanken allemaal trouw en doen niets

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie